top of page

איך המוסיקה משפיעה על הרגשות שלנו

עודכן: 11 בינו׳ 2023

מאז שאני זוכרת את עצמי בכל פעם שאני שומעת מוסיקה טובה וקצבית הגוף שלי מיד נכנס

לתנועה, עם זה רקיעות ברגליים, מחיאות כפיים והרמת ידיים והזזת הראש לפי הקצב.

אישי היקר, תמיד שואל אותי: את לא יכולה לשמוע מוסיקה מבלי לנוע כל כך הרבה?

אמרתי לו, שאני לא מרגישה שיש לי שליטה, התחושה היא שהצלילים פשוט נכנסים לי לגוף, זורמים לי בדם ויוצרים את התנועה. זה חזר על עצמו גם אתמול, כשהלכנו להופעה של מארק אליהו האגדי, ושוב...אני שומעת מוסיקה ומתנועעת

והוא שואל אם אפשר להקשיב רגוע? ואני עונה שלא. בזמן שאני צופה נרגשת ומתלהבת בהופעה אני רואה את הסאונדמן, שאני מתארת לעצמי ששמע את המוסיקה מאות אם לא אלפי פעמים, מתנועע בקצב. (הסרטון בסוף)



צילום דורית גנשר: מהמופע של מארק אליהו בזאפה הרצליה


יצאתי לבדוק כיצד המוסיקה משפיעה עלינו?

במחקרים שנערכו בשנים 2011-2013 גילו, שהאזנה למוסיקה אהובה או ציפייה שיש לנו לשמוע אותה,

יוצרת בנו "צמרמורת" המעוררת בגוף שינויים פיזיים המעידים על עוררות רגשית המתבטאת ב: אישונים מורחבים לחץ דם גבוה דופק מהיר יותר מוליכות חשמלית היורדת על העור, ומפעילה אזורים במוח המעורבים בתנועה פיזית,

הגורמת לזרימת דם מוגברת לרגליים. מה שגורם לנו לרצות לזוז, גם אם זה רק לרקוע ברגלים או להזיז את הראש.

בנוסף, הקשבה למוסיקה אהובה משחררת דופמין במוח, זהו חומר כימי המתפקד גם כהורמון וגם כמוליך עצבי, יש לו כל כך הרבה תפקידים חשובים לתפקוד שלנו בין היתר הוא גורם לנו להעז ולפעול בחיים, הוא מעלה בנו התלהבות ומוטיבציה לעשייה, הוא תורם גם לתחושת ההנאה, הרווחה והסיפוק שלנו. (זו הסיבה שבחדרי כושר יש מוסיקה קצבית)

החלק המעניין באמת, שדופמין משתחרר לא רק ברגעי שיאיים מוזיקליים אלא גם כשאנחנו מצפים לרגעים האלה. זה כאילו המוח שלנו מתגמל אותנו על הציפייה, שאנו עומדים לשמוע את המוסיקה, שאנו אוהבים ורוצים לשמוע.

כאחת שמתעסקת הרבה עם חשיבה חיובית חשבתי שאם למוסיקה יש השפעה כזו אז אולי אפשר לפתח "הקשבה חיובית", ולבחור להאזין בכוונה למוזיקה חיובית כדי להעלות את מצב הרוח שלנו? תעשו ניסיון תראו: מה אתם מרגישים כשאתם שומעים מוסיקה עצובה, אנחנו מיד מתמלאים בדכדוך, ולא רק זה אנחנו לא מודעים לכך, שהמוסיקה יצרה את זה.

פעם חשבו שרק מחשבות משפיעות על הרגשות שלנו. היום יודעים שגם מוסיקה.

למעשה, המוסיקה יכולה לעזור לכם לשנות לעצמכם את התדר של מצב הרוח שלכם. אם אתם מרגישים מדוכדכים? פשוט תפעילו מוסיקה אהובה וקצבית ותרגישו מה קורה לכם בלב. זה עובד, מניסיון!


למעשה התדר החיצוני משפיע על התדר הפנימי ולכן, "הקשבה חיובית" מתייחסת גם "למוסיקה" המתגלמת במלבוש של אנרגיה, מחשבות, סביבה, אנשים, אוכל וכו', שאתם בוחרים להכניס לחיים שלכם.


עכשיו אתם מבינים למה הגוף שלי זז מאליו כשאני שומעת מוסיקה, אני מרגישה שצלילים נכנסים לתוך הגוף ומרקידים את הנשמה. תראו בעצמכם בסרטון, איך זה קורה גם לסאונדמן המקסים הזה בזמן ההופעה.

מארק אליהו המופלא. תודה על המוסיקה המשובחת ששימחה לי את הנשמה והרקידה לי את הגוף!


תראו כמה זה יכול להיות פשוט, רק שינוי מוסיקה יכול לשנות לכם את התחושה. אז למה לא לשמוע מוסיקה חיובית והרבה ממנה.




14 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page